Nye certifikater fra NordVal International

NordVal International certifikat 041 "Salmonella detection method by real-time PCR" fra Eurofins er blevet fornyet.
Metoden beskriver en forkortet præberigelse i buffered peptonvand efterfulgt af DNA ekstraktion og efterfølgende realtids PCR-analyse. Salmonella-detektionsmetoden med brug af DNA-ekstraktion ved kogning eller King Fisher kan anvendes på råt kød og swabs fra slagtekroppe af kvæg og gris.  Salmonella-detektionsmetoden med brug af DNA-ekstraktion ved King Fisher kan også anvendes på fjerkræ fæces sok swabs. Se certifikatet her.

 

Nyt NordVal certifikat udstedt til LactoSens® 0,01%
DirectSens® har udviklet en biosensor til bestemmelse af resterende laktose i laktosefri mælkeprodukter. Ved anvendelse af et specifikt enzym og en elektrokemisk måling detekteres laktosekoncentrationen ved hjælp af LactoSens® Reader (LR01) med sensorer fra LactoSens® Test Kit (LK0225). Yderligere oplysninger findes i certifikatet. En validering af LactoSens er blevet udført i henhold til NordVal Validation Protocol 2. Resultaterne af LactoSens® 0,01% assayet blev sammenlignet med referencemetoden ISO 22662 IDF 198 Mælk og mejeriprodukter - Bestemmelse af laktoseindhold ved HPLC. De opnåede resultater er tilfredsstillende og dokumenterer, at der ikke er nogen statistisk forskel i præstationerne mellem metoderne for laktose i mælk (og mejeriprodukter) for niveauer på eller over 0,01%. LactoSens er valideret for komælk. Se certifikatet her.

 

NordVal International-certifikat 038 "iQ-Check® Salmonella II kit" fra Bio-Rad er blevet fornyet. NordVal International har genberegnet data for metoden i henhold til ISO 16140-2: 2016 og konkluderer, at metoden til påvisning af Salmonella spp. for en bred vifte af fødevarer giver resultater svarende til resultaterne fra referencemetoden. Se certifikatet her.

Utskrift