Nye NordVal International-certifikater

NordVal certifikat 048 udstedt til LactoSens® biosensor er blevet udvidet. Certifikatet for biosensoren, der er udviklet af DirectSens® til bestemmelse af resterende laktose i laktosefrie mælkeprodukter er blevet udvidet. På tidspunktet for udvidelsen blev navnet på metoden ændret fra LactoSens® 0,01% til LactoSens®R. Der er udført nye valideringsundersøgelser for at validere, at biosensoren LactoSens®R også kan anvendes til bestemmelse af resterende lactose i mælkeprøver med et fedtindhold på op til 36% og i fermenterede mejeriprodukter: yoghurt, fløde, creme  fraiche (sour cream) og ostemasse (curd). Endvidere blev det vurderet, at sensoren også er anvendelig for lactosefri yoghurt og mælkedrikke tilsat smag (kaffe, kakao, frugt). Derudover blev det valideret, at sensorerne er stabile i mindst 3 dage ved opbevaring ved 30°C. Se certifikatet her.

 

Der er udstedt tre nye certifikater til Analytik i Milch Produktions- og Vertriebs GmbH, Tyskland. Metoderne beskriver Brilliant Black Reduction-tests i mikrotiterplader til påvisning af anti-mikrobielle stoffer i komælk. Inhibitorerne mindsker eller hæmmer metabolismen af testbakterierne. Detektion kan være visuel eller fotometrisk. Metoderne er blevet testet i en stor test for en række forskellige anti-mikrobielle stoffer. Resultaterne er sammenlignet med EU's grænseværdier (MRL), og POD-kurver vises.

Det drejer sig om følgende tre certifikater:

NordVal International Certificate 051 for “BRT Inhibitor Test - se certifikatet her

NordVal International Certificate 052 for “BRT MRL Screening Test” - se certifikatet her

NordVal International Certificate 053 for “BRT hi-sense” - se certifikatet her

 

Utskrift

info

NordVal International

NordVal International sertifiserer alternative metoder innenfor analyser av næringsmidler, vann, fôr og miljøprøver. Sertifikatene inneholder resultater fra metodevalideringer. De mikrobiologiske metoder kan anvendes i henhold til mikrobiologiske kriterier (EU 2073/2005).

GÅ TIL NORDVAL

info

Abonnement

NMKL tilbyder forskellige typer abonnement. Med et abonnement kan du til enhver tid downloade procedurer og metoder eller få filerne tilsendt pr. e-mail. Du kan betale med kreditkort eller få tilsendt en faktura.

GÅ TIL ABONNEMENT

info

Webshop

Metodene foreligger enten på dansk, svensk eller norsk side om side med en engelsk version. De fleste metoder findes også på finsk/engelsk.  Alle metoder foreligger i PDF-format og kan sendes pr. e-mail.  

Gå til webshop

Online-abonnement

Har du spørgsmål eller brug for yderligere information?

Kontakt

NMKL
Nordisk Metodikkomité for Næringsmidler
c/o DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet
Kemitorvet, bygning 201
2800 Kgs. Lyngby, Danmark

Kontakt os pr. telefon: +45 4019 1472

eller pr. e-mail: nmkl@food.dtu.dk