Nye NordVal International-certifikater

NordVal International-certifikat 038, "iQ-Check® Salmonella II kit", fra Bio-Rad er blevet fornyet. Det er en kvalitativ metode, der tillader påvisning af Salmonella spp-specifikke DNA-sekvenser efter berigelse i buffereret peptonvand. Metoden er baseret på polymerasekædereaktion og realtidsdetektion med anvendelse af fluorescerende prober. NordVal International har evalueret data for metoden i henhold til NordVal International protokol 1 og ISO 16140-2: 2016 og konkluderer, at metoden til påvisning af Salmonella spp. for en bred vifte af fødevarer, dyrefoder og primærproduktionsprøver giver resultater svarende til resultaterne fra referencemetoden. Se certifikatet her.

NordVal International Certificate 020 udstedt til Bio-Rad for RAPID’E.coli 2 Agar er blevet fornyet. Metoden beskriver klar-til-brug selektive og kromogene plader, der inhiberer vækst af gram-positive bakterier og af de vigtigste gram-negative bakterier, bortset fra Enterobacteriacae. Metoden er anvendelig til påvisning af E. coli i en bred vifte af fødevarer. Se certifikatet her.

NordVal International Certificate 033 udstedt til HyServe for Compact Dry TC Method for enumeration of total count er blevet udvidet. Metoden beskriver klar-til-brug kromogene plader. Et nyt studie er gennemført for at udvide metoden og for at sikre overholdelse af ISO 16140-2 og NordVal Validation Protocol 1. Ved gennemgang af resultaterne konkluderer NordVal International, at metoden giver resultater svarende til resultaterne fra referencemetoden, når den anvendes for påvisning i en bred vifte af fødevarer, dyrefoder og miljøprøver. Se certifikatet her.

NordVal International Certificate 039 udstedt til Qualicon Diagnostics d for BAX® System Real-Time PCR Assay Campylobacter jejuni/coli/lari er blevet fornyet. Metoden er en direkte metode uden opformerings trin og med klar-til-brug rør til BAX instrumentet. Metoden er anvendelig til påvisning af Campylobacter jejuni, coli og lari i fjerkræ faeces og i cloacae swabs. Se certifikatet her.

Utskrift

info

NordVal International

NordVal International sertifiserer alternative metoder innenfor analyser av næringsmidler, vann, fôr og miljøprøver. Sertifikatene inneholder resultater fra metodevalideringer. De mikrobiologiske metoder kan anvendes i henhold til mikrobiologiske kriterier (EU 2073/2005).

GÅ TIL NORDVAL

info

Abonnement

NMKL tilbyder forskellige typer abonnement. Med et abonnement kan du til enhver tid downloade procedurer og metoder eller få filerne tilsendt pr. e-mail. Du kan betale med kreditkort eller få tilsendt en faktura.

GÅ TIL ABONNEMENT

info

Webshop

Metodene foreligger enten på dansk, svensk eller norsk side om side med en engelsk version. De fleste metoder findes også på finsk/engelsk.  Alle metoder foreligger i PDF-format og kan sendes pr. e-mail.  

Gå til webshop

Online-abonnement

Har du spørgsmål eller brug for yderligere information?

Kontakt

NMKL
Nordisk Metodikkomité for Næringsmidler
c/o DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet
Kemitorvet, bygning 201
2800 Kgs. Lyngby, Danmark

Kontakt os pr. telefon: +45 4019 1472

eller pr. e-mail: nmkl@food.dtu.dk