Nye certifikater fra NordVal International

Et nyt NordVal International-certifikat er udstedt til Compact Dry YM RAPID fra HyServe. Compact Dry er et klar til brug-tørmedieark, der indeholder et dyrkningsmedium og et koldopløseligt geleringsmiddel. Compact Dry YM Rapid-metoden indeholder et kromogent medium og selektive midler til påvisning og tælling af gær og mug efter 3 dages inkubation. Yderligere oplysninger findes i certifikatet. En validering af Compact Dry YM RAPID er blevet udført i henhold til NordVal validation protocol No. 1 og ISO16140-2. Ved sammenligning af Compact Dry YM RAPID med referencemetoden ISO 21527-1: 2008 blev det dokumenteret, at Compact Dry YM RAPID giver tilsvarende resultater til referencemetoden i en bred vifte af fødevarer med en aw på > 0,95. Ligesom referencemetoden er Compact Dry YM RAPID ikke beregnet til skimmelsporer eller til varmebestandige skimmelarter. Se certifikatet her.

 

NordVal International-certifikat nr. 037 udstedt til Bio-Rad for "iQ-Check® Listeria monocytogenes II" er blevet fornyet. Fremgangsmåden er prøvepræparation ifølge én af tre protokoller efterfulgt af realtids-PCR ved anvendelse af fluorescerende prober. Et udvidet studie er udført for at sikre, at ISO 16140-2:2016 og NordVal Validation Protocol 1 er overholdt. NordVal International har konkluderet, at "iQ-Check® Listeria monocytogenes II" til detektion af Listeria monocytogenes giver resultater, der svarer til referencemetoden, når den anvendes for bestemmelse i et bredt udvalg af fødevarer og miljøprøver. Se certifikatet her.

 

Nyt NordVal-certifikat, nr. 049, udstedt til Bio-Rad for RAPID´Staph. RAPID’Staph er baseret på en optimeret Baird-Parker-formel for enumerering af S. aureus på 24 timer ved 37° C. Nogle Staphylococcus coagulase- positive stammer kan give kolonier med en lille eller ingen halo efter 24 timers inkubation. Yderligere inkubation på 24 timer kan være nødvendig for at se haloen. RAPID'Staph er anvendelig på et bredt udvalg af fødevarer. Valideringen er udført i henhold til ISO 16140-2 og NordVal Validation Protocol 1. Se certifikatet her.

 

Utskrift