NMKL 140

Melkesyrebakterier. Bestemmelse i næringsmidler i forbindelse med bederving. (NMKL 140, 2. utg., 2007)

Beskrivelse:

Denne metoden er egnet for kvantitativ bestemmelse av melkesyrebakterier (MSB) i næringsmidler som er utsatt for MSB-bederving. MSB-bederving oppstår vanligvis i kjølelagrede kjøtt- og fiskeprodukter som er vakuumpakket eller pakket i beskyttet atmosfære (3.3). MSB kan også forårsake kvalitetsfeil i ferskpakkede, oppskårne produkter og syrnede matvarer som sild, salatdressinger og syltede grønnsaker. Endringer som typisk forårsakes av MSB-bederving er osteaktige og syrlige smaker og lukter, gassdannelse og bulende emballasje, fargeendringer som dannelse grønnskjær i kjøtt, og slim som oppstår på grunn av dannelse av eksopolysakkarid (3.3). Denne metoden utgjør en generell framgangsmåte som kan brukes på alle typer matvarer som er utsatt for MSB-bederving. Maitohappobakteerit. Lukumäärän määritys lihasta ja lihavalmisteista. (NMKL 140, 1. Ed. 1991)
Pris 450,00kr
  • Produkt ID: NMKL140
  • Copyright: NMKL
  • Utgivelse: 2007, 2. ed.

Regneark - Excelark

info

NordVal International

NordVal International sertifiserer alternative metoder innenfor analyser av næringsmidler, vann, fôr og miljøprøver. Sertifikatene inneholder resultater fra metodevalideringer. Metodene kan anvendes i henhold til mikrobiologiske kriterier (EU 2073/2005).

Gå til NordVal

info

Abonnement

NMKL tilbyder forskellige typer abonnement. Med et abonnement kan du til enhver tid downloade procedurer og metoder eller få filerne tilsendt pr. e-mail. Du kan betale med kreditkort eller få tilsendt en faktura.

Gå til abonnement

info

Webshop

Metodene foreligger enten på dansk, svensk eller norsk side om side med en engelsk version. De fleste metoder findes også på finsk/engelsk.  Alle metoder foreligger i PDF-format og kan sendes pr. e-mail.  

Gå til webshop

Online-abonnement

Har du spørgsmål eller brug for yderligere information?

Kontakt

NMKL
Nordisk Metodikkomité for Næringsmidler
c/o DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet
Kemitorvet, bygning 201
2800 Kgs. Lyngby, Danmark

Kontakt os pr. telefon: +45 4019 1472

eller pr. e-mail: nmkl@food.dtu.dk