Pros13

Volumentrisk kontrol (NMKL-prosedyre nr. 13, 2003)

Beskrivelse:

Formålet med denne procedure er at vejlede om brugen af volumetrisk udstyr, der i dag anvendes indenfor fødevareområdet. I procedurens bilag er der dog medtaget så meget udstyr med beskrivelser af generel karakter, at proceduren også kan anvendes af andre laboratorier end fødevarelaboratorier. Eksempler på volumetrisk udstyr, der er medtaget, er forskellige typer af pipetter, buretter, målekolber, dispensere, m.m. som det fremgår af procedurens bilag. Proceduren indeholder en generel gennemgang af kontrollen af volumetrisk udstyr samt af apparatur, m.m., der anvendes til kalibrering eller til kontrol af volumetrisk udstyr. Desuden behandles emner som rengøring af udstyr, logbøger, beregninger til bestemmelse af volumen, kontrolkort samt acceptkriterier til vurdering af det volumetriske udstyrs ydeevne. Bilagene indeholder gennemgang af de enkelte typer volumetrisk udstyr. Informationerne i bilagene er først og fremmest hentet fra ISO - standarder, hvor disse har været tilgængelige.
Pris 500,00kr
  • Produkt ID: NMKL Pro No13
  • Copyright: NMKL
  • Utgivelse: No 13 - 2003

Regneark - Excelark

info

NordVal International

NordVal International sertifiserer alternative metoder innenfor analyser av næringsmidler, vann, fôr og miljøprøver. Sertifikatene inneholder resultater fra metodevalideringer. Metodene kan anvendes i henhold til mikrobiologiske kriterier (EU 2073/2005).

Gå til NordVal

info

Abonnement

NMKL tilbyder forskellige typer abonnement. Med et abonnement kan du til enhver tid downloade procedurer og metoder eller få filerne tilsendt pr. e-mail. Du kan betale med kreditkort eller få tilsendt en faktura.

Gå til abonnement

info

Webshop

Metodene foreligger enten på dansk, svensk eller norsk side om side med en engelsk version. De fleste metoder findes også på finsk/engelsk.  Alle metoder foreligger i PDF-format og kan sendes pr. e-mail.  

Gå til webshop

Online-abonnement

Har du spørgsmål eller brug for yderligere information?

Kontakt

NMKL
Nordisk Metodikkomité for Næringsmidler
c/o DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet
Kemitorvet, bygning 201
2800 Kgs. Lyngby, Danmark

Kontakt os pr. telefon: +45 4019 1472

eller pr. e-mail: nmkl@food.dtu.dk